Vacature

Consulent Werk

HBO
}
36 uur
Administratief
Midden-Limburg

The job:

Voor een mooie overheidsinstantie zijn wij opzoek naar een Consulent Werk die graag inwonergericht, nauwkeurig en met grote mate van zelfstandigheid aan de slag gaat. Als Consulent  ben je verantwoordelijk voor je eigen caseload waarbij je uitkeringsgerechtigden motiveert en begeleidt op weg naar betaald werk of participatie. Je hebt direct contact met de inwoners en jij helpt hen met het verkleinen van hun afstand tot de arbeidsmarkt.

De doelgroep waarmee je werkt varieert van een korte afstand tot de arbeidsmarkt tot een lange afstand. Van jou als consulent vraagt dat flexibiliteit in jouw verwachtingen. Waar je met de ene inwoner daadwerkelijk kan toewerken naar een nieuwe baan, is voor een andere inwoner een dagbesteding al een grote stap. Je zet zo doelgericht mogelijk verschillende instrumenten en methoden in om de inwoner op weg te helpen. Ook ondersteun je inwoners voor wie een stap naar betaald werk nog te groot is en zet je als tussenfase in op bijvoorbeeld vrijwilligerswerk.

In deze afwisselende regiefunctie verwijs je ook door naar externe partijen die gespecialiseerd zijn in arbeidsontwikkeling of die uitvoering geven aan maatschappelijke participatie. Je werkt daarom nauw samen met ketenpartners in het sociaal domein.

What it takes

  • Je beschikt over een afgeronde HBO-opleiding;
  • Daarnaast beschik je over kennis van Suite en gemeentelijke processen;
  • jij hebt relevante werkervaring in het bemiddelen van mensen naar werk;
  • Je hebt kennis van de Participatiewet, de Wet taaleis en aanverwante regelgeving;
  • Kennis van garantiebanen en ervaring met systemen een pré

What do you get in return

Ga je voor ons of voor 1 van onze opdrachtgevers aan de slag dan mag je er van uit gaan dat we de beste arbeidsvoorwaarden voor je regelen. We zorgen voor maatwerk en gaan dus graag een persoonlijk gesprek met je aan; zo bekijken we welke opties het beste aansluiten, wat er nodig is zodat je er in ieder geval op vooruitgaat, welke doorgroeimogelijkheden er zijn en wanneer je balans met thuis optimaal is, en dat allemaal met een lekkere kop koffie (of thee).

Fleur Shields

+31 6 27 87 36 54
fshields@hattrick.nl

Contact opnemen

Join the Journey

Ben je op zoek naar die ene droombaan of geschikte collega? Join the Journey en wij helpen jou bij het behalen van je doelen!

Let's Meet!