Vacature

Jeugdconsulent

HBO
}
36 uur
Overheid
Zuid-Limburg

The job:

You have to be different to make a difference

Ieder kind verdient een kans zich zo goed mogelijk te kunnen ontwikkelen. Door te denken in mogelijkheden en het gehele gezin en omgeving bij de zorgvraag te betrekken weet jij als jeugdconsulent de juiste route uit te stippelen. Om de situatie goed in kaart te brengen ga je langs bij de gezinnen, je gaat in gesprek met de ouders en het kind.

Als Jeugdconsulent heb je een analyserende, coördinerende en oplossingsgerichte rol. Je vindt het belangrijk de ouders en kinderen in hun eigen kracht te zetten. Wat kunnen zij zelf doen om de situatie te verbeteren? Zijn er mensen in de omgeving die hun daarbij kunnen helpen? Ook is het belangrijk om goed samen te werken met ketenpartners om een zo veilig mogelijke ontwikkeling te creëren. Een verantwoordelijkheid die we iedere dag weer aan jou kunnen over laten!

Je gaat aan de slag binnen de afdeling Zorg binnen een mooie gemeente in Zuid-Limburg. Het is een dynamische omgeving die te maken heeft met snel opvolgende wets- en beleidswijzigingen. De afdeling Zorg is er voor mensen die een beroep doen op de Wet maatschappelijke ondersteuning, (o.a. begeleiding en Hulp bij het huishouden), het leerlingenvervoer, gehandicaptenkaarten en de Jeugdwet. Als consulent Jeugd zal jij je focussen op de Jeugdwet.

What it takes

  • Je hebt een diploma Social Work of Pedagogiek in the pocket;
  • Ook ben je SKJ geregistreerd;
  • Je hebt recent werkervaring op gedaan op het gebied van Jeugdzorg;
  • Wanneer je al eerder bij een gemeente aan de slag bent geweest, is dit een pré;
  • Je bent goed in analyseren, communiceren en motiveren.

What do you get in return

Ga je voor ons of voor 1 van onze opdrachtgevers aan de slag dan mag je er van uit gaan dat we de beste arbeidsvoorwaarden voor je regelen. We zorgen voor maatwerk en gaan dus graag een persoonlijk gesprek met je aan; zo bekijken we welke opties het beste aansluiten, wat er nodig is zodat je er in ieder geval op vooruitgaat, welke doorgroeimogelijkheden er zijn en wanneer je balans met thuis optimaal is, en dat allemaal met een lekkere kop koffie (of thee).

Hattrick is een gelijke kansen werkgever en moedigt sollicitaties van alle gekwalificeerde kandidaten aan, ongeacht hun achtergrond. We streven naar diversiteit en verwelkomen sollicitaties van iedereen die aan de vereisten van de functie voldoet.

Fleur Shields

+31 6 27 87 36 54
fshields@hattrick.nl

Contact opnemen

Join the Journey

Ben je op zoek naar die ene droombaan of geschikte collega? Join the Journey en wij helpen jou bij het behalen van je doelen!

Let's Meet!